X
GO
CAS | VAL
I Campionat per Clubs d'Apnea Indoor FASCV 2024

I Campionat per Clubs d'Apnea Indoor FASCV 2024

La Comunitat Valenciana acull l'I Campionat per Equips d'Apnea *Indoor. Organitzat pel Club d'Activitats Subaquàtiques *Buceogandía i la Federació d'Activitats Subaquàtiques de la Comunitat Valenciana (*FASCV) i, amb la col·laboració de l'Excm. Ajuntament de Gandia així com la seua Regidoria d'Esports, s'estrena a Gandia una nova modalitat de competició d'Apnea *Indoor, i és la modalitat exclusivament d'Equips. Tres participants obligatoris en cada Equip i els 3 del mateix Club, competiran en dos disciplines d'Apnea *Indoor, la *DNF o Dinàmica sense Aletes i la *DYN-*BF o Dinàmica amb *Bi-aletes. Sumant els punts de les dos proves i dels tres competidors, s'arribarà a la puntuació final per Equips, sent els tres millors els que pujaran a podi.

 

L'Apnea Dinàmica sense aletes o «*Dynamic No *Fins» (*DNF) és la més tècnica i dura de les modalitats dinàmiques. Ací el desplaçament es realitza sense cap element afegit de propulsió. Es tracta de bussejar en horitzontal amb una tècnica similar a la braça tradicional de natació. Es considera la més dura perquè els moviments necessaris suposen una important despesa energètica i d'oxigen i la tècnica ha de ser molt precisa per a ser eficient. També és una modalitat que apassiona els seus practicants, ja que és una de les més plaents i belles de realitzar. Al principi és difícil de coordinar la braçada amb la puntada, però amb constància i entrenament la dinàmica sense aletes acaba sent molt agraïda i plàstica per a l'espectador.

 

L'Apnea Dinàmica amb *bialetas o «*Dynamic *Bifins» (*DYN-*BF) és la modalitat en auge a tot el món. Consistix a realitzar el desplaçament horitzontal amb les tradicionals aletes movent-les de manera alternativa (no es pot realitzar moviment ondulatori com amb la *monoaleta). En apnea estes aletes solen ser més llargues que les aletes utilitzades en natació o busseig. Molts nadadors tradicionals o pescadors submarins s'adapten amb facilitat a esta modalitat, que resulta molt natural de practicar.

Article anterior Resultados del II Trofeo Open Apnea “El Puig” FASCV 2024
Següent article Jornada d'Instructors i Instructores i Clubs FASCV 2024
Imprimir
1793

Documents per a descarregar

Theme picker