X
GO
CAS | VAL
DEDUCCIÓ en la Comunitat Valenciana en la Renda 2024 per quantitats satisfetes en despeses associades a la pràctica de l'esport i activitats saludables

DEDUCCIÓ en la Comunitat Valenciana en la Renda 2024 per quantitats satisfetes en despeses associades a la pràctica de l'esport i activitats saludables

Normativa: Art. 4. Uno.ad) Llei 13/1997, de 23 de desembre, per la qual es regula el tram autonòmic de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques i restants tributs cedits, de la Comunitat Valenciana

Quantia i límits màxims de la deducció

• En general, 30 per 100 de les quantitats satisfetes en el període impositiu en despeses associades a la pràctica de l'esport i activitats saludables.

• Si el declarant és major de 65 anys o té una discapacitat en grau igual o superior al 33 per 100, el percentatge de deducció serà del 50 per 100.

• Si el declarant és major de 75 anys o té una discapacitat igual o superior al 65 per 100, percentatge de deducció serà del 100 per 100.

El límit màxim de la deducció serà de 150 euros.

El límit de deducció s'establirà per contribuent i els desemborsaments podran anar destinats a activitats desenvolupades pel contribuent, el seu cònjuge i aquelles persones que donen dret a l'aplicació dels mínims familiars per descendents i ascendents.

Base de la deducció

Donaran dret a deducció les quantitats satisfetes en concepte de:

• - Quotes de pertinença o adhesió satisfetes a gimnasos, clubs esportius, federacions esportives, grups de recreació esportiva, seccions esportives o de recreació esportiva d'altres entitats no esportives, agrupacions de recreació esportiva, associacions de federacions i societats anònimes esportives.

• - Adquisició de l'equipament obligatori per a la pràctica de l'esport federat.

• - Servicis personals d'entrenament prestats per tècnics i entrenadors esportius.

• -Servicis personals prestats per traumatòlegs, dietistes-nutricionistes, fisioterapeutes, podòlegs o tècnics superiors en Dietètica.

Requisits i altres condicions per a l'aplicació de la deducció

• Que la suma de la base liquidable general i de la base liquidable de l'estalvi, caselles [0500] i [0510] de la declaració, respectivament, no siga superior a:

o - 32.000 euros en declaració individual.

o - 48.000 euros en declaració conjunta.

• Que es puguen acreditar les adquisicions de béns o servicis mitjançant la corresponent factura i el justificant del pagament realitzat mitjançant targeta de crèdit o dèbit, transferència bancària, xec nominatiu o ingrés en comptes en entitats de crèdit.

• Quan dos contribuents declarants tinguen dret a l'aplicació d'esta deducció per correspondre a despeses relacionades amb altres membres de la seua unitat familiar el seu import es prorratejarà entre ells per parts iguals.

Límits de la deducció segons base liquidable

• Els límits íntegres de la deducció només seran aplicables als contribuents la suma dels quals de la base liquidable general i de la base liquidable de l'estalvi siga inferior a 29.000 euros, en tributació individual, o a 45.000 euros, en tributació conjunta.

• Quan la suma de la base liquidable general i de la base liquidable de l'estalvi del contribuent estiga compresa entre 29.000 i 32.000 euros, en tributació individual, o entre 45.000 i 48.000 euros, en tributació conjunta, els límits de la deducció seran els següents:

a. En tributació individual, el resultat de multiplicar els límits de la deducció per un percentatge obtingut de l'aplicació de la següent fórmula:

100 x (1 – el coeficient resultant de dividir per 3.000 la diferència entre la suma de la base liquidable general i de l'estalvi de la unitat familiar i 29.000)

b. En tributació conjunta, el resultat de multiplicar els límits de la deducció per un percentatge obtingut de l'aplicació de la següent fórmula:

100 x (1 – el coeficient resultant de dividir per 3.000 la diferència entre la suma de la base liquidable general i de l'estalvi de la unitat familiar i 45.000)

Article anterior Charla de Rayas del Mediterráneo
Següent article II Jornada de Busseig Adaptat i Inclusiu
Imprimir
331

Theme picker